Hænder, jord og en plante

Sådan tænker du mere bæredygtigt i hverdagen

n14

Det kan være noget af et hovedbrud at skulle være bæredygtig i hverdagen. Sådan har flere det. I dag er der dog langt flere, der overvejer, hvordan man kan være mest miljøvenlig og bæredygtig. Netop af den grund er vi kommet en lang vej, men det kræver stadig meget endnu. Her har vi samlet en række tips til, hvordan du kan tænke mere bæredygtigt i hverdagen. 

Forskellig vegetarisk mad

Vær kritisk

Det er en god idé at have de kritiske briller på, hvis man skal tænke lidt mere bæredygtig i sin hverdag. Det kan gælde inden for mange ting, men især ved webhandel er det en god idé. Overvej omstændighederne, og hvorvidt om firmaet, du køber fra, har en bæredygtig vision. Det gælder både om du skal købe plakater + posters, nyt flot tøj eller legetøj til børnene. Hvis du køber mange plakater til hjemmet, bør du være ekstra opmærksom – du kan selv gøre en forskel.

Undersøg hvilke punkter, du kan forbedre dig på

Når det kommer til at være mere miljøvenlig, kan man snart finde en hel liste med ting, man kan starte med. Det skal dog også først og fremmest kunne tilpasses netop din hverdag. Et punkt, de fleste kan forbedre sig på, er affaldssortering. Med dette kommer du en lang vej, og det tager kun et par sekunder mere i momentet. 

Du kan også vælge at undersøge din shoppingvaner. Mange af de helt store tøjgiganter har store CO2 aftryk, så måske er det på tide at skifte det ud med genbrugstøj? Noget af det, der dog tager allermest på klimaet, er flyrejse. Er du helt klar til at skære dem fra? Ellers kan man altid undersøge alternative måder, så som tog- eller busrejser. 

Et fly

Den vegetariske kost

Der er ingen, der siger, at vi alle behøver at være vegetarer fra i morgen af. Der er dog ingen tvivl om, at kød sætter et rigtig stort CO2 aftryk. For mange kan det dog være svært at tage en kold tyrker og skære kødet helt fra ens kost. I kan altid starte med at indføre én kødfri dag om ugen, og herefter arbejde sig opad, hvis man klarer det. Det er også altid en god idé at være bevidst om, hvilket kød man spiser. Kylling sætter et mindre aftryk end oksekød. 

Det er også muligt at give sin hund en mere vegetarisk kost, hvis man leder efter dét. Dental Care Bones har en variant, der hedder ‘vegetable fusion’, som går under navnet ”plaque off”. Et rigtig populært “kødben”, som din hund helt sikkert vil elske.