plante og grønne fingre

3 gode råd: Tag gode og bæredygtige valg i hverdagen

n14

Vi bør alle gøre en forskel for vores planet og tage de bæredygtige valg i hverdagen. Det kan dog i nogle tilfælde synes næsten uoverskueligt, hvad du i princippet kan gøre, når der er så meget at tage fat på. Derfor har vi her samlet 3 gode råd, der giver dig en mere bæredygtig hverdag.

indretning-skænk

1. Spis lokalt og efter årstiden

Selvom det er fristende med jordbær i vinterhalvåret, så kræver det meget transport og dermed CO2-udledning at få dem fragtet fra de sydlige himmelstrøg og helt til Danmark. Et godt sted at starte de bæredygtige valg i hverdagen er ved at ændre dine kostvaner.

Det kræver ikke nødvendigvis, at du helt skal droppe de røde bøffer eller de eksotiske madvarer. Dog bør du gå efter lokalproducerede varer, der ikke skal transporteres så langt, og spis gerne efter årstiden.

2. Vælg kvalitetsmøbler til dit hjem

Med konsumkulturen er nyt bedst; det er dog ikke altid det mest bæredygtige valg. Hvis du kan undgå at købe nyt og i stedet finde dine møbler brugt, så kan du med fordel spare miljøet for unødvendigt spild.

Når du skal bruge nye møbler, så husk at købe kvalitetsmøbler, så de kan holde i mange år til glæde og gavn. Her kan du blandt andet se et stort udvalg af flotte skænke på https://www.vidaxl.dk/g/447/skaenke.

3. Skift produkter ud med miljørigtige udgaver

Der ryger enorme mængder produkter både til din krop, hus og have gennem vores kloaker, der ender i de naturlige vandsystemer og havet. Hvis du gerne vil hjælpe med at holde vores vand og natur så ren som mulig, så vælg de miljørigtige udgaver af vaskemidlet, kropssæben og gulvvasken.

På den måde sparer du naturen for unødvendige kemikalier, der kan have fatale konsekvenser for de skrøbelige økosystemer. Samtidigt slipper du selv for at fylde din krop med skadelige stoffer, der ligeledes kan påvirke dit indre økosystem.