Skilt under klimaprotest

Bæredygtig transport: Få 3 gode tips til fremtidens befordring

n14

Vi lever i en verden, der er under konstant forandring. Det gælder desværre også for vores klima, der kommer til at fylde mere og mere i vores liv, hvis ikke vi gør noget ved det. Der er heldigvis mange ting, man som enkeltperson kan starte med. Alt handler blot om omlægning af ens vaner. Her er en lang række ting, som man kan ændre ved sin daglige transport.

Elbil under opladning

Lad bilen stå ved korte distancer

Mange snyder sig selv, når de tror, at det bedre kan betale sig at tage bilen, så snart afstanden til arbejdet er over to kilometer. Det er minimalt, hvor stor en forskel det egentlig gør for, hvad tid man lander på kontoret. I sidste ende handler det om at ændre sine vaner, og det bliver nemmere dag efter dag.

Når man endelig har vænnet sig til at tage cyklen efter et par uger, så vil man nærmest føle, at det er helt forkert at tage bilen. Det er ikke kun klimaet, der takker dig på den lange bane. Det vil dit helbred også. Mange oplever nemlig ydermere, at andre former for fysisk aktivitet bliver lettere at komme i gang med, når man er vant til den friske tur om morgenen.

Køb en elbil, når det er tid til ny bil

Biler bidrager meget til den negative udvikling, som vi ser ved vores klima. Er det alligevel tid til ny bil, og ønsker man at gøre en forskel, så bør man kigge på elbiler. De bliver mere og mere populære, og det er en fantastisk ting for vores klode.

Nogle mener, at det er en stor ulempe, at elbiler skal stå og lade op. Opladning er dog langt fra så slemt, som mange gør det til. Det er ikke svært at udnytte tiden fornuftigt, hvis man er udenbys, og der kommer løbende flere stationer rundt om i landet, hvor man kan lade op. Det bliver altså nemmere og nemmere. Ender man med at anskaffe sig en elbil, så er det da også muligt at få en opsætning af ladestander. Her kan man få ladet bilen op ved hjemmet.

Tesla Model X

Skru ned for antallet af flyrejser

Vi elsker alle at tage på sommerferie. Det er en tid, som man ser frem til lang tid forinden, og det føles fantastisk endelig at få lidt tid væk fra den stressende hverdag. Fly og flytransport er dog ikke klimaets bedste ven. Som alle andre former for transport, så løber udgiften til klimaet op, hvis man flyver meget.

Har man mod på det, så er tog som oftest en bedre løsning. I mange tilfælde er det endda markant bedre for klimaet. Det er værd at overveje, om man kan skabe hyggelig stemning i denne form for transport ned igennem Europa. Man kan også overveje ikke at tage så langt væk hjemmefra, som man plejer. Man skal ikke langt sydpå, før man mærker solens varme stråler ordentligt.