klimakompensere

5 måder du kan klimakompensere for din ferie på

n14

At klimakompensere er helt sikkert et begreb, som du er stødt på i den seneste tid. Det at kompensere for sin CO2 udledning er noget, som der er kommet meget fokus på. Dette gør sig specielt gældende når der tales om ferier og flyrejse.

Derfor får du her serveret 5 måder hvorpå du kan klimakompensere for dig ferie, så du kan komme afsted med bedre klimasamvittighed.

Klimakompenser i din hverdag

At klimakompensere handler ikke kun om at donere et beløb til en forening, som genplanter skov i udsatte områder. Nej, der er mange måder at klimakompensere på. En af de bedste måder – og nemmeste måder – er at klimakompensere i sin hverdag. Hvordan det?

Ved at tænke mere på klimaet i hverdagen kan du spare en masse CO2 udledning. Det gælder både det at tage kortere bade, spise mindre kød og tage cyklen i stedet for bilen.

Donér til klimakompenserende organisationer når du rejser med fly

Ofte har man når man rejser med fly muligheden for at donere nogle penge til en organisation, som klimakompenserer for flyrejsen. Dette er en oplagt mulighed for nemt at få klimakompenseret for den CO2 udledning, der ikke kan undgås ved en flyrejse. For eksempel, når man køber afbudsrejser, er det derfor lige værd at tjekke ud om det er muligt at kunne kompensere på denne nemme måde.

Har du ikke muligheden for at donere når du køber billetten, kan du altid selv finde frem til en organisation at donere til, så du kan hoppe på flyet med bedre samvittighed.

Klimakompensér på din feriedestination

En tredje måde du kan klimakompensere på – eller i det mindste mindske din CO2 udledning – er ved at tænke over hvilke ressourcer du bruger på din ferie. Vælger du for eksempel at spise lokale retter, at slukke for lyset og tage kortere bade kan du gøre dit for at være god ved klimaet på selve ferien.

Vælg et miljøvenligt ophold

Det er også en god idé at vælge et miljøvenligt ophold hvis dette er en mulighed. Flere og flere hoteller bliver opmærksom på klimaet, og gør derfor deres for at mindske deres indflydelse på klimaet.

Vælger du et ophold på et hotel, der tænker over klimaet og miljøet, vil du på denne måde kunne klimakompensere for at tage på ferie. Kombinerer du dette med selv at tænke over ikke at bruge unødige ressourcer, vil du virkelig kunne gøre en forskel.

Skær ned på antallet af ferier

Mange er vant til at tage på mange ferier i løbet af et år. Når man skal være klimavenlig, er dette dog ikke altid den bedste ide. I stedet for at tage af sted mange gange på et år, er det lettere at forsvare at tage af sted en gang om året.

På denne måde får man så at sige klimakompenseret for sin ene ferie, da man dropper de andre, som man plejer at tage på. At gøre lidt er bedre end ingenting – også når det kommer til klimaet!