Tænk også bæredygtigt, når du køber hund

n14

Bæredygtighed er et vidt begreb. Kort fortalt handler det om optimal beskyttelse og udnyttelse af de tilgængelige ressourcer i naturen. Derfor kan du også sagtens indtænke bæredygtighed, når du skal købe hund. De fleste mennesker køber nemlig en hvalp, når de gerne vil have en hund. Det er der flere gode grunde til. Den største er nok, at de så kan præge hunden meget bedre. Men faktisk har du også mulighed for at købe, eller få, en ældre hund. Det kan også være en lang række fordele. Blandt andet vil den ældre hund ofte være stueren, hvorimod det er en egenskab, som du selv skal tillære hvalpen.

Læs videre, hvis du ikke ved, hvorvidt du skal vælge en hvalp eller ældre hund.

Fordelene ved en hvalp

De fleste mennesker køber en hvalp, når de gerne vil have en hund. Det skyldes nok især, at du så har mulighed for selv at præge hunden. Det er nemlig i starten af hundens liv, at du virkelig har mulighed for at opdrage den til at være på en særlig måde.

Blandt andet skal nogle racer socialiseres en del, hvis de skal være nemme at omgås senere. Det betyder blandt andet, at de skal eksponeres for en del børn, andre husdyr, fremmede og så videre. Desto tidligere du sætter ind med socialisering, desto bedre er chancerne for, at du får en mere socialiseret hund.

Derudover er nogle hunderacer også mere egenrådige og stædige fra naturen side. Eller det kan være, at de gør meget, eller har svært ved at være alene hjemme. Ligeså snart du gerne vil træne hunden til at ”gå imod sin natur”, er det altid en fordel at starte træningen tidligt i hundens liv.

Derfor er der altså mange gode grunde til at vælge en hundehvalp.

Fordelene ved en ældre hund

Selvom der er mange, der vælger at købe en hvalp, kan du altså også sagtens få en ældre hund. En ældre hund vil allerede have oplevet en del. Derfor er det også vigtigt, at du lærer hundens baggrund at kende. På den måde kan du bedre forstå, hvorfor den opfører sig, som den nu engang gør.

Men hvis hunden har haft et godt og kærligt liv med en solid opdragelse, kan det faktisk være en fordel med en ældre hund. I så fald vil hunden allerede være både opdraget og lydig. Hvis du ikke selv har den store erfaring med hunde, er det en klar fordel.

Derudover er det også mere bæredygtigt at give en ældre hund et nyt hjem, frem for at bidrage til den kontinuerlige avl af hvalpe.