Spis mere bæredygtigt

n14

Hvis man gerne vil lave sit eget forsøg på at leve lidt mere miljøvenligt, så er en nem måde at gøre det på ved at lave nogle små forandringer i sine spisevaner – altså at spise mere eller mindre vegetarisk, og måske endda vegansk hvis man har mod på det. Få inspiration til disse spisevaner lige her.

Lokale råvarer der er i sæson og mindre kød

Men hvad er det så egentlig for nogle vaner, man skal ændre på, hvis man gerne vil sammensætte en mere bæredygtig og miljøvenlig kost? Der er lidt forskellige ting, man kan kigge på. De fleste har nok hørt, at man skal skære en del ned i ens forbrug af kød, hvis man gerne vil spise mere miljøvenligt, så det er første skridt. Der er dog nogen, der stadig spiser lidt kylling og fisk en gang imellem. Derudover er det også miljøvenligt, hvis man spiser lokale råvarer, som desuden er i sæson, da det har et mindre aftryk en råvarer, der er blevet fragtet til Danmark fra den anden side af jorden. Så det er lige med at finde ud af, hvad der er muligt for en selv.

Udforsk grønne retter og spisesteder

Det kan sagtens være lækkert at spise grønnere, og det kan man også finde ud af ved både at spise ude på restauranter og ved at lave retter derhjemme i sit eget køkken. Der er nemlig rigtig mange vegetariske retter, som er både nemme, lækre og velsmagende, så det er noget, som mange faktisk kan blive lidt overraskede over. Hvis man har prøvet en masse vegetariske retter derhjemme og derfor godt kunne tænke sig at komme lidt ud af huset og smage mad, man ikke selv har lavet, så tag et kig på spisesteder.dk og find et dejligt sted, der serverer god vegetarisk mad.