Red miljøet – rens tagerenderne: tre fordele

n14

Det er ikke nødvendigvis verdens sjoveste aktivitet at rense husets tagrender, men det er en rigtig god idé at få det gjort. 

Desuden behøver det aldeles ikke at være noget, man ikke ser frem til, for der er adskillige fordele og positive ting forbundet med arbejdet. 

Og når det nu engang skal gøres for langt de fleste husejere, er der ikke nogen grund til at se det som en sur pligt – for der er masser af lyse sider forbundet med rensning af tagrender.  

Så det handler faktisk bare om at skaffe noget ordentligt tagrenderens og komme i gang. 

Efterår

Biodiversitet: du hjælper naturen

Typisk er det et hav af visne blade, der er årsagen til, at tagrenderne skal have en omgang rensning. 

Mange ser de visne blade som en pestilens, der bare skal smides ned i nogle plasticsække og ellers afleveres på lossepladsen hurtigst muligt, men der er bedre måder at komme af med bladene på. 

Den danske natur skriger på hjælp, og biodiversiteten er i bund, hvilket blandt andet skyldes den store mangel på insekter. 

Heldigvis kan man selv gøre noget for biodiversiteten og den lokale natur; ved at hælde alle sine visne blade ud i enten haven eller en nærliggende skov, gør man nemlig noget godt for insekter og mikroorganismer, der kan nedbryde bladene. 

tagrende

Frisk luft og motion

En anden positiv ting ved at rense tagrender er, at man får både frisk luft og motion, mens man arbejder.

I en stresset og propfyldt dagligdag kan det være svært at få tid til det hele, og derfor har mange oplevet at måtte give afkald på løbeture eller styrketræningspas. 

Det er ærgerligt og irriterende, for det er vigtigt at holde sig sund og stærk, selvom de huslige pligter kalder. 

Men når man renser tagrender, slår man faktisk to fluer med ét smæk, fordi det dels er rigtig nyttigt arbejde, men det er også en fysisk aktivitet, der godt kan give lidt sved på panden. Win-win! 

hus med tagrende

Social aktivitet

Mennesket er nu engang et socialt væsen, og derfor vil mange måske synes, at det kan være lidt ensomt at stå og ordne tagrenderne. 

Det er der heldigvis råd for, idet en tredje god ting ved at rense tagrender er, at det er utrolig let at gøre til en hyggelig og nyttig social aktivitet. 

Har man en kæreste eller en ægtefælle, kan man gøre det sammen, og har man endda børn, kan man gøre tagrenderensningen til en lærerig og hyggelig aktivitet for hele familien. 

Endelig kan man også invitere et par venner over og hjælpe til, og så kan man skåle sammen over en pizza bagefter. Mon ikke, der er nogen, du kan lokke med, hvis der venter varm pizza og en kold øl, når arbejdet er færdigt?