genbrug

Køb brugt og bæredygtigt

n14

De fleste har flere ting, end de måske i virkeligheden har brug for. Hvor man tidligere måske var tilbøjelig til at smide ud og købe nyt, er danskerne heldigvis blevet opmærksomme på bæredygtighed og genbrug. Andre kan nemlig sagtens få glæde af dine aflagte ting såsom brugte bøger og tøj, og du kan tjene en skilling på at sælge dem. Disse nedenstående ting er gode både at sælge og købe brugt – både for pengepungen, men også for miljøet.

bogreol

Sælg og køb tøj i god stand

Noget af det, der bliver købt allermest af, er tøj, der i flere tilfælde ender med at hænge i skabet. Derfor har mange både næste ubrugte stykker tøj, der bare fylder i skabe og skuffer. Det kan derfor være en god ide at købe brugt tøj, netop fordi meget måske kun er prøvet på eller sågar stadig har mærker i. Genbrugsbutikker er et rigtig godt sted at starte, men med internettet er det også blevet muligt at bruge nogle af de online platforme, hvor folk forhandler brugt tøj. Særligt hvis tøjet har været dyrt eller er helt nyt, kan det være en fordel at undersøge, om man kan tjene lidt på det. Sørg for at gøre opmærksom på standen af tøjet og tag billeder, så potentielle købere let kan overskue dine ting.

Køb brugte bøger til studie og fritidslæsning

Bøger er fantastiske, men der er også mange, der aldrig ender med at blive åbnet og derfor samler støv i bogreoler. Studietiden er foruden en hård tid med mange timers læsning og eksamensstress også en tid, hvor rigtig mange unge skal ud og købe bøger i forbindelse ved hver eneste semesterstart. Det kan blive en dyr fornøjelse; særligt hvis studiet ikke er det rigtige, og man derfor har en bunke bøger, der ikke bliver brugt. Derfor kan det sagtens betale sig at sælge og købe brugte bøger både til studie og fornøjelse. Leder man efter bestemte brugte bøger, kan det bedst betale sig at bruge de online platforme, hvor man kan sælge og købe brugte bøger. Se her hvor mange brugte bøger, du kan finde og samtidigt spare penge. Det er nemlig muligt at anvende søgefunktioner til at søge på titler og andre informationer såsom stand, så du let kan finde de brugte bøger, du søger.

næste generation

Teknik kan sagtens sælges videre

Hvis du ofte skifter din telefon, tablet, computer eller andet teknik ud, kan du undersøge, om du kan sælge dine gamle produkter. Der er nemlig mange steder både i butikker og online, hvor du kan komme af med dine ting, men også købe nyt. I stedet for at aflevere det på genbrugspladsen, kan du tjene en smule på at aflevere dine gamle ting, som du alligevel ikke har brug for. Ligeledes kan du købe brugt teknik fra autoriserede forhandlere, så du ved, at tingene stadig er i tiptop stand.

Skift møblerne ud på bæredygtig vis

Hvis du skal flytte, kan du både sælge møbler, du ikke vil flytte til dit nye hjem, men du kan også købe nyt til hjemmet. Møbler kan sagtens se helt ubrugte ud og holde mange generationer, hvis man passer godt på dem. Du kan finde rigtig mange flotte møbler i genbrugsbutikker og forskellige steder online. Der er både designermøbler, unika og helt almindelige møbler at finde, og man kan gøre et rigtig kup. Ved at sælge ud at sine møbler, kan man let få afhentet de ting, man gerne vil have skiftet ud, uden selv at skulle stå med transporten. Mange sælger i dag deres møbler online, så du let kan browse gennem de mange muligheder hjemmefra computeren, tabletten eller smartphonen.