Mand mediterer

For at være i pagt med naturen må du være i pagt med dig selv

n14

At leve et bæredygtigt liv handler i høj grad om at leve i harmoni med naturen. Du må så at sige leve i en slags pagt med naturen, hvor du mærker naturen. En sådan livsstil står i stor kontrast til vores moderne byliv. Måske det er derfor, mange mennesker har så nemt ved at svine vores klode til? Fordi det er sjældent, at de rigtig er ude at mærke jorden og naturen?

For at være i pagt med naturen og verden, må du være i pagt med dig selv. Du må kende dig selv og dine behov. På denne måde har du et større overskud til at tage dig af naturen og andre mennesker. 

Når du er rolig i dig selv, har du også lettere ved at mærke andre. Dette skyldes, at du ikke på samme måde behøver være så opmærksom på, hvordan du selv har det – du er bare. Denne tilstand af ro kan du opnå på forskellige måder. 

Undertøj

Yoga og meditation

En velkendt metode til at opnå større sindsro er gennem yoga og meditation. Måske har du prøvet disse to ting før og ved, hvordan det føles? Hvis ikke, kan det være, det er noget, du bør overveje at give dig i kast med. 

Der findes mange muligheder for at dyrke yoga og meditation. Ofte kan du gøre det i den lokale gymnastikforening. Der er også mange fitnesscentre, som tilbyder klasser i yoga. Det er bare at tilmelde sig og dukke op. 

Det smarte ved yoga og meditation er, at du kan gøre det overalt. Når du først har lært, hvordan man gør, kan du tage yogamåtten med i skoven eller på stranden. Sørg dog for at få skaffet dig det rette udstyr. Dette gælder både en yogamåtte og yogatøj

Forkæl dig selv

En anden metode til at opnå større føling og ro med dig selv, er gennem lidt selvforkælelse. Dette kan være noget nyt undertøj. Nyt undertøj er lig selvforkælelse, fordi det for det meste kun er dig og evt. en partner, som vil se dette undertøj og glædes ved det. 

Du kan også forkæle dig selv ved at tage dig godt af dit udseende. Brug nogle lækre produkter til dit hår og din krop og husk den personlige hygiejne. 

Zen

Tag dig den tid du behøver til ting

Et andet godt tip for at komme til at leve mere i pagt med dig selv, er at tage dig den tid, du behøver, til ting. Sørg for ikke at lave for mange problemer. Ting må gerne tage tid. Hvis du hele tiden render rundt og har travlt, kan du aldrig rigtig fordyber dig i noget. Dette skaber uro. 

Ift. klimaet er det også vigtigt, at vi vænner os til, at ting tager tid. Hvis vi vil redde klimaet, må vi indse, at det ikke altid er effektivitet og profit over alt andet. Der er ting, som har mere værdi end effektivisering. For eksempel vores jord, som vi i den grad må gøre alt, hvad vi kan for at beskytte.