Hvordan din virksomhed kan blive mere bæredygtig

n14

Klima og bæredygtighed fylder rigtig meget i samfundet i dag. Fokus på den grønne omstilling vokser for hver dag der går. Derfor begynder folk at tænke mere over deres måde at leve på. Det gør virksomheder også, da de gerne vil bidrage til den grønne omstilling. De vil derfor gerne være mere bæredygtige, men mange har svært ved at lave specifikke ændringer, når det egentlig kommer til stykket.

Kig på jeres produktion

Et af de bedste steder at starte, hvis man gerne vil gøre sin virksomhed mere grøn er, at man kigger på produktionen. Det er ofte her, at man udleder meget CO2, hvor man heller ikke er særlig bæredygtig. Det handler derfor om, at man tager grundigt kig på sin produktion og forbedrer på de parametre man nu engang kan. Det kan være måde at producere på, men det også være de materialer, som man bruger i sin produktion og produkter. Der er altså mange ting, som man kan ændre, når det kommer til produktionen af de varer, som man sælger.

Overvej, hvordan jeres virksomhed påvirker klimaet

Herefter så handler det om kigge andre ting end sin produktion. Den proces kan dog være en smule længere. Her skal man igennem mange lag, da man skal tænke over, hvordan ens virksomhed helt generelt påvirker klimaet. Det kan være de ting, som man bruger i hverdagen på kontoret, og hvordan de er blevet produceret. Det kan være helt små ting som kaffekopper, sugerør og andet, som måske er plastic. Så handler det måske om at finde ting til kontoret, som er naturlige eller nemt kan genbruges. Der er altså mange aspekter af bæredygtighed og grøn omstilling. 

Varm jeres virksomhed op på en grøn måde

En anden nem og smart måde at være mere bæredygtig ville være at varme ens virksomhed op på en grøn måde. Så hvis det er et oliefyr, der varmer jeres bygninger op, så overvej om det skal være med en varmepumpe i stedet for. En varmepumpe kan bruge varmen i jorden eller luften udenfor til at varme en bygning op. Det vil være en rigtig god investering, da det er meget bedre for miljøet.

Spar penge på bæredygtighed

Mange tror, at alt ting bliver mere bøvlet og dyre at være mere bæredygtig. Man kan dog spare en masse penge ved forskellige grønne tiltag. Man kan blandt andet spare mange penge på varmeregningen, hvis man har en varmepumpe. Herudover så kræver alle ændringer tid. Det vil helt sikkert tage tid at vænne sig til forskellige grønne tiltag, men man må ikke glemme, at det blot er en proces. Man vil stille og roligt vænne sig til de ændringer i en hverdag, hvorved det hele vil blive nemmere at bruge og leve grønnere.

Sørg for at få en god omstilling

At gøre sin virksomhed mere bæredygtig kræver rigtig meget af medarbejderne. Det stiller store krav til alle. Det kræver også, at man kan arbejde godt sammen. Det kan derfor være en god ide at prøve teamudvikling inden man sætter helt ind på at være mere bæredygtig. Find info om alle enneagramtyper her, som kan hjælpe jer med at kende hinanden kompetencer og kvaliteter. Det vil være det hele værd, når man står midt i så stor en omstilling.