Globale nyheder

n14

Der sker meget i verden i øjeblikket, og det kan være svært at følge med i det hele. Her er en oversigt over nogle af de vigtigste globale nyhedshistorier:

– Den syriske konflikt fortsætter uden nogen ende i sigte. Mere end 250 000 mennesker er blevet dræbt, og over 11 millioner er blevet fordrevet.

– I Irak fortsætter ISIS med at skabe ravage på trods af de seneste militære tilbageslag. Gruppen har begået talrige menneskerettighedskrænkelser, herunder massehenrettelser og slaveri.

– Sydsudan er på randen af hungersnød med over 4 millioner mennesker, der er udsat for alvorlig fødevareusikkerhed. Dette skyldes konflikten og usikkerheden i landet.

– Zika-virussen fortsætter med at sprede sig i Latinamerika ogi Caribien, hvor over 1,5 millioner mennesker er smittet. Virussen kan forårsage alvorlige fødselsdefekter og menes at være forbundet med en neurologisk tilstand kaldet Guillain-Barré-syndromet.

– I USA er der fortsat debat om våbenkontrol i kølvandet på forskellige masseskyderier. Der har også været en række politiskydninger af sorte mænd, hvilket har ført til protester mod racemæssig uretfærdighed.