solcelle

Så let er det at gøre noget godt for miljøet

n14

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi alle hører om miljøet næsten dagligt. Vi får kastet i hovedet, at vi skal leve mere bæredygtigt, og vi skal skifte over til en meget grønnere levevis. Det er noget, som politikerne går på valg med, og det er sågar noget, som der undervises om i skolen for selv de helt mindste. Her læres der om at værne om naturen, de midler og de ressourcer, som den giver os, og de lærer således, at Jorden for os mennesker er uundværlig, hvorfor det er vigtigt, at vi passer godt på den.

Kun de færreste gør mere end det nødvendige

Dog er det de færreste, der dagligt gør noget for at forbedre den måde, som de på nuværende tidspunkt lever på. Det betyder, at vi er flere, der lever vores liv, som vi altid har gjort, og selvom vi kender alt til miljørigtighed og bæredygtighed, så smitter det kun af på de færreste husholdninger, med mindre det er absolut nødvendigt. Det gør sig for eksempel gældende, når det kommer til loven om, at der nu skal sorteres affald, hvis man vil gøre sig nogle forhåbninger om, at det bliver hentet hver uge af skraldemændene.

sparepære

Især din varmekilde kan være skadelig for miljøet og for din pengepung

Dog er det kun nogle meget få ændringer, der ofte skal til, førend man kommer til at leve meget mere grønt. Først og fremmest skal man tage et kig på den største synder, som der findes i hjemmet, når det kommer til CO2 udledning, der er med til at skade atmosfæren. Og her er der selvfølgelig tale om den varmekilde, som man benytter sig af. Der er nemlig stadig flere ældre boliger, der bliver varmet op via et fyr. Og især hvis der er tale om et oliefyr, spildes der hver dag mange affaldsstoffer og også penge. En grønnere løsning kan derfor være en varmepumpe, der får varmen fra naturlige kilder som for eksempel jorden eller luften. På sigt vil du opleve, at en sådan er god for din private økonomi, og til en begyndelse kan du også få tilskud ved at foretage en sådan ændring i dit hjem. Dog kan du også låne penge til din ændring her.

vindkraft

Tag et kig på dine elektroniske genstande i hjemmet

Derudover kan det også være interessant at tage et kig på de løsninger, som man gør brug af i sit hjem i forhold til elektronikken. Mange har nemlig en tendens til at have en masse til konstant at stå på stand-by, og selvom det virker som ingenting, så kan det gøre en betydelig forskel at slukke for de elektroniske apparater, som der ikke er i brug. Kig desuden også på de større genstande som for eksempel køleskab, fryser, vaskemaskine, tørretumbler, opvaskemaskine og så videre og se, hvilken energiklasse disse ligger i. Ligger de i en lav klasse, er de dyre for miljøet, men også i drift. Og derfor kan du spare mange penge på sigt ved at skifte dem ud til nogle mere miljørigtige modeller.

 


Artiklen er udtryk for skribentens personlige indhold og indeholder ikke redaktionelt stof.