el bil

Bæredygtighed i biler – hvad er de nyeste trends?

n14

Vi har nok alle sammen hørt om, hvordan biler er med til at bidrage til forureningen verden over. Til gengæld er vi også ved at udvikle os i en retning, som gør bilerne mindre og mindre forurenende.

Men hvad er det lige for nogle trends, som vi ser på dette område? Det kan være rart at vide, hvis du skal ud og investere indenfor den nærmeste fremtid.

Grønnere dæk end før

Sommeren er ved at være over os, og det betyder, at du nu skal have dine sommerdæk på bilen. Og dæk er faktisk et af de områder, hvor bilindustrien bliver grønnere.

superbil

Især er det at udvikle genanvendeligt gummi vigtigt. Så kan vi nemlig sørge for, at det gummi, som indgår i dækkene, kan være med til at indgå i mange andre processer igen og igen. Dermed skal vi ikke producere så meget og vil forbruge mindre!

Vi deler pludseligt biler

Dette er ikke en trend, som nødvendigvis hænger sammen med den fysiske bil, men det betyder meget for bilindustrien.

For mere end nogensinde før er vi begyndt at køre sammen. Både på et rent personligt plan, men også ved hjælp af de mange services og apps, som er blevet designet til at gøre det lettere at dele køretøjer med hinanden.

De elektriske biler er blevet frække

Trenden her er faktisk ikke den allernyeste på området, men den bliver ved med at overraske. For engang var elektriske køretøjer ikke de mest sexede – i dag ser det anderledes ud.

bildæk

Firmaer såsom Alfa Romeo, som du kan læse mere om her, er blandt andet begyndt at producere elektriske køretøjer, som ikke bare er funktionelle. Tesla har i lang tid været kendt som firmaet, der gjorde den elektriske bil til noget, som man havde lyst til at købe bare ved at se på den. Kort sagt, så bliver de elektriske biler federe og federe!

Selvkørende biler kommer på banen

Dette er måske den nyeste trend her, men vi ved godt, at der på et tidspunkt vil være selvkørende biler på vejene.

Og dette er interessant for bæredygtigheden, fordi vi lige pludseligt skal til at tænke på, hvordan vi kan gøre denne transport bæredygtig. Skal flere mennesker køre sammen? Kan selvkørende biler programmeres, så de kører mest brændstoføkonomisk? Dette er vigtige spørgsmål, som skal besvares, hvis vi skal se selvkørende biler på vejene!

 


Artiklen er udtryk for skribentens personlige indhold og indeholder ikke redaktionelt stof.