støvler i græs

Spar miljøet for et overdrevet forbrug af børnetøj

n14

Tøjbranchen forårsager årligt en enorm belastning på miljøet. Konstante køb af den omtalte Fast Fashion betyder, at forbruget af uetisk tøj stadigt dominerer tøjmarkedet. Der er heldigvis mange mærker, der forsøger at lave mere bæredygtige og klimavenlige løsninger. Men der er stadigt masser af billigt og uetisk produceret tøj, som lokker kunderne til med det ene ekstreme tilbud efter det andet. 

Børn har også fået mere og mere tøj. De små babyer kan ofte ikke nå at have alt tøjet på mere end en enkelt gang, før de vokser ud af det. Men hvad kan man gøre ved det?

enbrug

Tøj til én uge

Med grundig planlægning kan du sørge for, at dit barn har tøj i garderoben til en uges tid. Hvis tøjet har nogenlunde samme farver og materiale, kan det nemt vaskes i en enkelt maskine. Det giver både tid og overskud i hverdagen, når ugen har en dag til vask og rent tøj resten af ugen. 

Børn behøver ikke have skuffer og skabe fyldt med tøj. Lidt, men godt, rækker langt, så sørg for at købe tøj i en ordentlig kvalitet. Du kan med fordel købe tøjet på nettet og gøre dig et bedre overblik over dine køb. Gå ind på denne side og køb dit barns minimale garderobe. 

Køb Second Hand

Det flyder med børnetøj i mange, mange genbrugsforretninger. Tøjet er ofte i imponerende god stand og kan til tider findes splinternyt. Du sparer både på forurening af miljøet og på pengene.

Hvis du ikke har tid i kalenderen til at tage afsted til genbrugsforretninger, findes der andre simple løsninger. Der er nemlig flere Second Hand forretninger på nettet, hvor du let kan skabe dig et overblik og blot bestille tøjet hjem til døren. 

Dreng

Invester i bæredygtige mærker

Det er ikke alle, der har råd til at købe de økologiske, etiske og bæredygtige tøjmærker. Hvis du har lidt ekstra i pengepungen, kan du med god samvittighed købe et par enkelte stykker lækkert bæredygtigt tøj til dit barn. 

Hvis du har fået det første barn og har flere i sigte, kan det bæredygtige tøj være en investering, som går i arv fra barn til barn og måske endda videre til venner og familie.