stofmaske

Vær bæredygtig med dine værnemidler

n14

Det største problem lige nu, udover denne COVID-19 situation, det er vores klode og alt det skrald, som befinder sig på den, og som skader den. Det er ikke godt for naturen, at der ligger plast og andet affald derude. 

Men det er ikke noget, der er blevet bedre, for COVID-19 situationen har nemlig gjort, at der er kommet mere skrald og affald ude i naturen og på gaderne, fordi værnemidler såsom mundbind, visir og handsker ligger over det hele. 

Det er noget, at vi skal gøre noget ved, og det kan vi sagtens med flere forskellige løsninger. 

mundbind i naturen

Køb mundbind af stof

Vi skal bruge mundbind i dag, og det er der ikke noget, som vi kan gøre så meget ved. Det er noget, som vi skal respektere. Men der bliver produceret og brugt rigtig mange engangsmundbind, fordi det er dem, vi altid kan købe i butikkerne.

Men der er en løsning på dette forbrug af mundbind, som vil gøre det både lettere og billigere for dig, og så vil det også være mildere mod naturen. For du kan nemlig gå over til stof mundbind, som kan bruges mange flere gange end et engangsmundbind.

Et stof mundbind kan nemlig vaskes flere gange, så du altid er sikret, at du har den samme beskyttelse, men på samme tid skal du ikke til at smide det ud, hver gang det er brugt. 

Derudover vil det heller ikke ligge og flyde på gaden, samtidig med at det kræver langt mindre energi at producere sådan et enkelt mundbind lavet af stof i forhold til 100 engangsmundbind. 

oprydning

Hjælp gadebilledet og naturen med at se pæn ud

En anden ting, som du også kan gøre for at være med til at gøre en forskel, det er at tage ud i skoven eller ud på gaden og samle alle de mundbind op, som du kan finde, som ligger der. 

Det er hverken pænt eller godt for naturen, at mundbindende ligger der. Derfor kan du være med til at give en hånd ved at tage en tang og en skraldepose under armen, og så ellers bare gå i gang.