Yoga på yogamåtte

Alt hvad du skal bruge til en sundere livsstil

n14

I en verden, der vedvarende er truet af forandringer i klimaet, kan man let være tilbøjelig til at tænke, at man bør ofre alt for at fremtiden kan blive lysere for dem, der kommer efter os. Mens det er vigtigt at efterlade planeten i en bedre tilstand, end man fandt den i, er denne opgave nærmest umulig, hvis man ikke samtidig sørger for at pleje sit eget velbefindende. Derfor vil vi her tage et kig på to forskellige redskaber, der kan hjælpe dig med at leve et sundere liv: en yogamåtte og et løbebånd.

yoga illustration

Hvorfor købe en yogamåtte?

Den mest åbenlyse grund til at købe en yogamåtte er for at dyrke yoga, men hvis du ikke i forvejen gør det, kan det virke som et mærkværdigt valg. Selvom vi varmt kan anbefale også at dyrke yoga, da det kan føre til større sindsro og en smidigere krop, er det ikke den eneste grund til at bruge en yogamåtte. Du kan også bruge den til at strække dig ud efter en løbetur, hvad enten det er på et løbebånd eller udenfor.

Hvilken yogamåtte bør jeg vælge?

Det går an på hvilken form for yoga, du dyrker eller vil dyrke, da der findes mange forskellige varianter. De tager hver hensyn til hvilke kropsdele, der strækkes under øvelserne. Er det hot yoga, altså yoga i varme temperaturer, får du for eksempel brug for en skridsikker måtte. Som begynder, der ikke er sikker på hvilken yoga, du ønsker at dyrke, er det dog sikrest at vælge en billig standard yogamåtte først.

loebebaand

Sådan kan et løbebånd berige dit liv

Med et løbebånd har du ikke længere vejret udenfor som en undskyldning for ikke at løbe på den pågældende dag. Du vil derfor måske finde, at du løber oftere. For begynderen kan det være en god motivation til at begynde en sundere livsstil særligt hvis du er selvbevidst om, hvordan du ville se ud løbende udendørs. På denne måde kan din kondition blive forbedret og du vil finde, at trapper bliver lettere at bestige. Indstillingen af fart og stigning gør det også lettere at have en mere stabil løbetur.