3 unge springer i solendgang

Sådan kan du finansiere en sund livsstil

n14

Først skal vi lige blive enige om hvad en sund livstil er. Det er nemlig en kombination af flere ting:

Ernæring – Hold dig til den nyeste madpyramide. Sundhedsstyrelsens madpyramider bliver løbende opdateret, alt efter den nyeste viden på området. Den nyeste madpyramide indeholder mindre kød og mejeriprodukter og mere grønt og frugt. 

Motion – Sundhedsstyrelsen anbefaler en halv times motion om dagen. Men det er det absolutte minimum. Det er et minimum for at holde de værste livsstilsygdomme på afstand. Måske. Sund livsstil kræver at du motionerer mest mulig, og gerne in form af hård træning 2 gange om ugen. Yoga, Tai Chi, Pilates o. l. er også udmærket. 

Afslapning – Lige så vigtigt som træning er, at du også kan slappe af. Vores moderne livsstil er generelt meget stressende. Sund livsstil kræver at du har lært at stresse af. Yoga, Meditation, fx Mindfulness, et godt sexliv og et rigt socialt liv bidrager meget til en sund livsstil.

pige træner på fitness maskine

Det er umiddelbart dyrere at leve sundt, men billigere i det lange træk

Ovennævnte er kun de mest basale emner der udgør en sund livsstil. Og allerede nu kan du se hvorfor det ikke er billigt, at leve sundt. 

Fortvivl ikke. Det koster her og nu godt flere penge hvis du vil leve sundt. Fitness kommer ikke gratis, og det gør sund mad og afslapning heller ikke. Men i længden er en sund livsstil en hel del billigere end når du lever usundt. 

Du bliver nemlig ikke så meget syg. Og du kan også undgå skader og uheld i langt større omfang end ellers. Du bliver også bedre til dit arbejde, fordi du simpelthen fungerer bedre. Og så har vi ikke engang sat en pris på den forbedrede livskvalitet! 10 minutters daglige fysiske øvelser vil allerede gøre en markant forskel på din livskvalitet. Når du lever virkelig sundt, er forskellen enorm. 

Der er to måder at få et større rådighedsbeløb

Hvor meget du har råd til i dit daglige liv, bestemmes af dit rådighedsbeløb. Det er de penge der er tilbage, når du har betalt alle de faste og regelmæssige udgifter. Jo større dit rådighedsbeløb, for mere har du råd til. 

Den ene metode er at nedskære udgifter. Hvis du går dine udgifter grundigt igennem vil du helt sikkert finde nogle ting som du slet ikke har brug for, som du godt kan reducere, eller helt undvære.

Den anden metode er at forøge indtægterne. Du kan også med fordel kombinere begge metoder. 

2 piger træner pilates

Invester i Kryptovaluta

Kryptovaluta er virtuelle penge, med bitcoin som den mest kendte. Bitcoin har siden 2013 haft en stormfuld udvikling. Værdien for en bitcoin er steget fra ca. $0,05 i 2009- til næsten $19.000,- i 2017. Nuværende kurs ligger omkring de $ 8000,-

Du kan handle med Kryptovaluta på alle Forex platforme, og dem findes der mange af. Det siges, at der vil komme lovindgreb med det formål, at stabilisere kursen på Kryptovaluta. Det tyder på at kursen vil stige i den nære fremtid. 

Der er gode muligheder i investeringer i Kryptovaluta. Men du skal være klar over at du også kan ende med at tabe penge. Invester derfor aldrig flere penge end du har råd til at tabe.