bike

Vær klimavenlig: Spar på transporten

n14

Med stort fokus på klimaet i de sidste par år, må enhver person efterhånden være begyndt at spørge sig selv ”Hvad kan jeg gøre?”. Tror man at det ikke nytter selv at gøre noget i klimakampen, passer dette heldigvis ikke! Mange bække små gør en stor å, lyder et gammelt ordsprog. Det er også sådan det forholder sig når det kommer til klimaet. Ved at spare på transporten kan man gøre en stor forskel. Her er nogle gode idéer til hvordan du kan være klimavenlig på denne måde.

Sommerhus ferie

Tag cyklen, og lad bilen stå

En af de helt store klimasyndere er biler. Med den store mængde fossile brændstoffer som hvert minut bliver brændt af i bilers motorer, er en af de største ting man kan gøre for klimaet på transportområdet at tage cyklen. Lader man bilen blive i indkørslen og hopper på cyklen i stedet, vil man udover at få god motion og frisk luft også få en bedre klimasamvittighed. I det store hele kan det blive til mange sparede kilo udledt CO2, og det gør godt i klimaregnskabet. 

Hov! Blev der nævnt, at du også selv sparer penge på denne måde? Det er altså både godt for dig, din pengepung og for klimaet, når du sparer på transporten og tager cyklen i stedet. 

Hold staycation – drop ferien sydpå

Du har sikkert også hørt og læst om hvordan det at flyve på ferie er bekosteligt for klimaet. Dette er der heldigvis også en løsning på. Har du hørt om begrebet staycation? Begrebet er trukket sammen af de engelske ord for at ”blive” (stay) og ”ferie” (vacation). Holder du staycation, indebærer det at du holder ferie i dit lokalområde. Så får du gode muligheder for at lære dit område bedre at kende, og værdsætte det sted på jorden, hvor du bor.  

Mand på løbebånd

 

Spar turen til fitnesscenteret: Træn hjemmefra i stedet

Er du også en af dem som er mere eller mindre fast inventar i fitnesscenteret? Sammenlagt er der mange kilometer – og derved udledning – at spare ved at træne hjemmefra i stedet. Anskaf dig et løbebånd, og drop turen i fitness. På den lange bane kommer du til at spare penge og klimaet for CO2-udledning. At have et løbebånd derhjemme er en god løsning på alligevel at få trænet. På hjemmesiden her: http://loebebaandsguiden.dk/ kan du læse mere om de forskellige løbebånd der findes, og hvilke muligheder for at anskaffe dig et løbebånd du har.