studerende

Til studerende: sådan sikrer du både sig selv og miljøet

n14

Klimakampen er for alvor brudt ud inden for de seneste år. Og nogle af de mest engagerede og dedikerede krigere i kampen mod forurening, global opvarmning og overdrevet forbrug, er de unge mennesker. Disse mennesker er vokset op med en anden bevidsthed om problemerne end de ældre generationer, og derfor er de også tilbøjelige til at kæmpe lidt ekstra.

Rigtig mange af disse unge mennesker er studerende. De studerende er ivrige og dygtige til at gøre noget aktivt. Det gælder både med hensyn til de valg, de træffer i deres egen hverdag, men også i forhold til de sager, som de engagerer sig i.

Studiemiljøet er et godt sted at starte klimakampen

En af de fordele, som der er ved at kæmpe for klimaet som studerende, er, at det er nemt at finde ligesindede, som har samme gode intentioner som en selv.

Det kan man blandt andet gøre i de diverse foreninger og grupper, som findes rundt omkring i studiemiljøet. Dette kan både være officielle grupper, som er tilknyttet studiestedet, men også grupper, som de studerende selv har dannet, og som de dermed har lidt mere medbestemmelse over. Lige meget hvad, så er det en fed måde at gøre en forskel på.

klimakamp

Glem ikke dig selv midt i aktivismen

Men som studerende må man heller ikke lade sig rive alt for meget med af alle de fede grupper og sager, som man kan tage del i. Man skal nemlig også huske at passe på sig selv og pleje nogle af sine egne interesser.

Dette kan man sagtens gøre sideløbende med kampen for klimaet. For eksempel kan man hjælpe sig selv rigtig meget ved at melde sig ind i en a-kasse allerede som studerende. Det behøver ikke at være hverken besværligt eller dyrt. Find gratis a-kasser for studerende online og hav styr på økonomien, inden man kæmper for klimaet.

Fordelen ved a-kassen

Det gode ved at melde sig ind i en a-kasse allerede som studerende er, at man så er sikret dagpenge fra det øjeblik, hvor man stopper med sit studie. Det er en kæmpe fordel, fordi man så er sikret økonomisk. Desuden kan a-kassen hjælpe med kurser og efteruddannelse.

studrende

 


Artiklen er udtryk for skribentens personlige indhold og indeholder ikke redaktionelt stof.